Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τους Θεσσαλούς Απόδημους της Ευρώπης επισκέφτηκε ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών



Επιτάχυνση της διαδικα σίας για το νέο ΣΑΕ ζήτησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσα λών Ευρώπης κ. Διαμ. Γκίκας 
 Ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος επισκέ φθηκε στις 13 Ιουλίου 2013 τη Νυρεμβέργη και παρευρέθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, όπου συμμετείχαν όλοι οι φορείς των ελληνικών τοπικών οργανώσεων (π.χ. Εκκλησία, Έλληνες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ελληνικές Κοινότητες, Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι). Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το κοινό και άκουσε προσεχτικά τα ζητήματα και τους προβληματισμούς των Ελλήνων της Νυρεμβέργης.
Μετά την ανοιχτή συζήτηση ο Υφυπουργός παρευρέθηκε επίσης στην εορτή κρασιού που διοργάνωσε ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης «ΜΕΤΕΩΡΑ». Αφού παρακολούθησε ένα μέρος από το χορευτικό του Θεσσαλικού Συλλόγου χαιρέτησε το κοινό και συγχάρηκε τους Έλληνες της Νυρεμβέργης για τις  πλούσιες και άξιες δραστηριότητες.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τον Υφυπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του έργο. Τον ενημέρωσε για την μέχρι σήμερα συνεργασία που είχε η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης με τον προκάτοχό του κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και ζήτησε την συνέχιση του διαλόγου σχετικά με τη δημιουργία του νέου ΣΑΕ, τονίζοντας ότι η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου δεν πρέπει να επιβραδύνει την διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προεδρείου του ΣΑΕ. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και του μετέφερε την δυσαρέσκεια του Ελληνισμού του Εξωτερικού. Μάλιστα του ζήτησε αντίθετα να επιταχύνει την διαδικασία ώστε το καλοκαίρι του 2013 να εκλεγεί το νέο Προεδρείο του ΣΑΕ.
Ο κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος επιστρέφει ευχαριστημένος από την επίσκεψη τονίζοντας ότι «θα εξετάσει τα πάντα δυνατά ώστε να έχουμε το γρηγορότερο θετικό αποτέλεσμα σε όλα τα ζητήματα».
Τέλος ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας προσκάλεσε τον κ. Υφυπουργό στο 5ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών που θα διοργανωθεί στο Δήμο Πύλης τέλος Ιουλίου. Οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα για τη συνέχιση του διαλόγου στα γραφεία του κ. Υφυπουργού. 
Δελτίο Τύπου
____________________________________________________________________
Στη φωτογραφία ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας και η Υπεύθυνη του χορευτικού του Θεσσαλικού Συλλόγου Νυρεμβέργης κ. Ελένη Βακουφτσή.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Νέο Δ.Σ. στην ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ


Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ "Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ" ο κ. Στέφανος Κούτρας. 
Ισχυρή εκπροσώπηση της ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΓΗΣ με την  εκλογή δύο μελών της (κ.κ. Ντούβλης - Τσιώρας)
Την ακριβή σύνθεση του νεοσυγκροτηθέντος Δ.Σ. πληροφορηθήκαμε από το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ένωσης ....



Αρ. Πρωτ. : 1/2013


Αθήνα, 11 Ιουλ 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Θεσσαλοί συμπατριώτες,
σας γνωρίζουμε ότι μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Ένωσης την 10η Ιουλίου 2013, συγκροτήθηκε σε σώμα την 11η Ιουλίου 2013, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την τριετία 2013-2016 ως εξής :
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος                        :    κος Κούτρας Στέφανος
Αντιπρόεδρος               :    κος Στυλόπουλος Επαμεινώνδας
Γεν. Γραμματέας         :    κος Ντούβλης Ηλίας
Ειδικ. Γραμματέας      :    κος Ντούλιας Αχιλλέας
Ταμίας                             :    κος Τσιώρας Κωνσταντίνος
Αναπλ. Ταμίας             :    κος Στάμου Απόστολος
Έφορος Προγραμματισμού & Μελετών :         κα Τσιτσιπά Θεοδώρα
Έφορος Πανθεσσαλικής Στέγης        :    κος Παπαγεωργίου Παναγιώτης
Υπεύθυνος Διαδικτύου & Νεολαίας        :    κος Κολοβός Θωμάς
Νομικός Σύμβουλος     :    κος Τσούκας Ευθύμιος
Μέλος    :    κος Αθανασόπουλος Αθανάσιος
Μέλος    :    κος Βίτκος Κωνσταντίνος
Μέλος    :    κος Ζαφειρόπουλος Απόστολος
Μέλος    :    κα Σαξώνη Χριστίνα
Μέλος    :    κος Χατζηλέλεκας Δημήτριος
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος
 Στέφανος Κούτρας

Ο Γεν.Γραμματέας
Ηλίας Ντούβλης

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

5ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών ... Πύλη Τρικάλων 27 & 28 Ιουλίου 2013


Συμπληρώνονται φέτος έξι χρόνια - 17 Αυγούστου 2007 - από την ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων στην πόλη των Τρικάλων, με στόχο τη διατήρηση και καλλιέργεια της ιστορίας, λαογραφίας, των ηθών και εθίμων των Ελλήνων της Θεσσαλίας, την παγκόσμια προβολή τους σε όλους τους Έλληνες και τους άλλους λαούς, τη συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών των πέντε Ηπείρων.
Μιας Συνομοσπονδίας που θα δραστηριοποιείται παγκόσμια, με στόχο την αλληλοενημέρωση και συντονισμό των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων των Συλλόγων-Μελών της Συνομοσπονδίας που αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) σε κράτη του κόσμου όπου ζουν Θεσσαλοί και τέλος την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς.
Με την ολοκλήρωση της ίδρυσής της δύο χρόνια μετά, καθιερώθηκαν τα ετήσια Παγκόσμια Συνεδρία-Ανταμώματα Θεσσαλών … το 1ο στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, το 2ο στα Τρίκαλα, το 3ο στην Αγιά Λαρίσης, το 4ο στο Βόλο και φέτος το 5ο στην Πύλη Τρικάλων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Γεν. Γραμματέως της Συνομοσπονδίας και τέως Προέδρου του συλλόγου μας κ. Μαρίας-Χριστίνας Μπακλαβά " φέτος όλα θα είναι διαφορετικά .... αντάμωμα αναβίωσης, γλεντιού και παιχνιδιού ".
Έτσι λοιπόν το 5ο Αντάμωμα – Ετήσια Γενική Συνέλευση των Απόδημων Θεσσαλών θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27 & 28 Ιουλίου 2013, ημέρες Σάββατο & Κυριακή στο Δήμο Πύλης Τρικάλων.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ανταμώματος θα περιλαμβάνει το Σάββατο, 27 Ιουλίου, καλωσόρισμα των Απόδημων Θεσσαλών από τις τοπικές Αρχές, δραστηριότητες στην ύπαιθρο στην τοποθεσία «Περτουλιώτικα Λιβάδια» του Δήμου Πύλης Τρικάλων με παραδοσιακά παιχνίδια της πατρίδας μας, πικ-νικ με τοπικά εδέσματα, μουσικοχορευτικό γλέντι των απόδημων Θεσσαλών & παρουσίαση τοπικών λαογραφικών δρώμενων από Τρικαλινά πολιτιστικά σωματεία στο χωριό Δροσερό.
Την Κυριακή, 28 Ιουλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Πόρτα Παναγιά, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πύλης Τρικάλων, όπου ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλα τα μέλη-ομοσπονδίες/σύλλογοι να παραστούν δια των εκπροσώπων τους.
Συνδιοργανωτές του φετινού Ανταμώματος είναι η Συνομοσπονδία μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Πύλης Τρικάλων.
Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας μας την 28η Ιουλίου 2013 και τα οποία θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως με επιστολή (ημερήσια διάταξη), θα είναι και αυτό της τροποποίησης του καταστατικού της Συνομοσπονδίας μας για την πιο εύρυθμη λειτουργία της. Κατόπιν αυτού, παρακαλούνται όλα τα σωματεία-μέλη να αποστείλουν έως και την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 τις προτάσεις τους σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού. Το Δ.Σ της Συνομοσπονδίας θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις των σωματείων-μελών και θα τις παρουσιάσει στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου για την περαιτέρω αποδοχή ή απόρριψη αυτών από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
Επίσης, εφόσον υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο θέλει σωματείο-μέλος να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση, πρέπει να το γνωστοποιήσει εγκαίρως προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το φετινό Αντάμωμα αλλά και τη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας μας, πρέπει να απευθυνόμαστε στο Δ.Σ της. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και το επίσημο δελτίο τύπου του Ανταμώματος με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ εύχεται Καλή Επιτυχία στο 5ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών και …. Καλή Αντάμωση στην Πύλη Τρικάλων !!
/**************************/ /***************)))))******/ /**************************/ /**************************/