Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εμβολιασμός στο "Χριστοδούλειο Ίδρυμα" με πρωτοβουλία της "Θεσσαλικής Γης"

Με πρωτοβουλία και παρουσία της Υπεύθυνης Γρ. Κοινωνικών Θεμάτων - Αρωγής του Εκπολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Χαϊδαρίου "Η Θεσσαλική Γη" κ. Ανθοπηγής Βαρθολομού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 και από ώρα 09:00 στο "Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παίδων" Χαϊδαρίου συμπληρωματικός εμβολιασμός των τροφίμων από Κλιμάκιο του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.
Παρόντες επίσης από πλευράς συλλόγου ο Πρόεδρος κος Αθ. Σακκάς, ο Αντιπρόεδρος κος Κων. Τσιώρας, ο Γεν. Γραμματέας κος Ηλ. Ντούβλης και η Κοσμήτορας κα Βάια Βαλαλή που έτυχαν θερμής υποδοχής από την Πρόεδρο του Ιδρύματος κα Ακριβή Κακλαμάνη-Αλέπη και τη Δντρια κα Βασ. Μανούση.
Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά το ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, την παιδίατρο κ. Ασπασία Θέρμου-Σελέκου για την εθελοντική της συμμετοχή ως υπεύθυνης εμβολιασμού καθώς και το προσωπικό του Κλιμακίου εμβολιασμού του Δήμου Πειραιά.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Συμπληρωματικός Εμβολιασμός στο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων του Συλλόγου μας, την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί στο "Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παίδων" Χαϊδαρίου - Αγ. Γρηγορούσης 5, συμπληρωματικός εμβολιασμός των τροφίμων.
Τον εμβολιασμό θα πραγματοποιήσει Κλιμάκιο του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.
Υπεύθυνη παιδίατρος εμβολιασμού στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς της η κ. Θέρμου-Σελέκου Ασπασία.

                                                                                                         Το Γρ. Τύπου

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

"Καραϊσκάκεια 2013" στη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου


Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα  η μνήμη  του Αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και των Αρχών του τόπου.

Τα "Καραϊσκάκεια" όπως είναι γνωστά, αποτελούν  την κορυφαία εκδήλωση μνήμης του Δήμου Μουζακίου στον Θεσσαλό "Αετό των Αγράφων" και συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου "Ο Καραϊσκάκης", το ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΤΗΤΑ του Δήμου Μουζακίου και τη Δημοτική Κοινότητα Μαυρομματίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Καρδιτσιώτης Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κων. Τσιάρας ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη" Δρ. Στέφ. Κούτρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ.κ Κύριλλου ενώ παρευρέθησαν οι βουλευτές Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Παύλος  Σιούφας και κ. Σπ. Ταλιαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Κόκκαλη–Κουβέλη, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώρ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μουζακίου κ. Σοφ. Τόλια, ο Πρόεδρος  του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΤΗΤΑ κ. Φάνης Στάθης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Ν. Ζαρνακούπης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής  του Α.Τ. Μουζακίου κ Ζαρχανής ο Ανώτατος Διοικητής της Φρουράς Καρδίτσας, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Η. Γκαραβέλας, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και εκπρόσωποι-αντιπροσωπείες των Πολιτιστικών Φορέων :

-  Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου "Ο Καραϊσκάκης" από τον Πρόεδρό του κ. Δημ. Γιώτη

-  "Σύλλογος των απανταχού Μαυρομματιανών" από τον Γεν. Γραμματέα του κ. Νικ. Βλάχο

-  Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου "Η Θεσσαλική Γη" Χαϊδαρίου από τον Αντιπρόεδρό της κ. Κων Τσιώρα μιας και το Χαϊδάρι είναι άρρηκτα συνεδεμένο με τον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη και την προσφορά του στο Έθνος

-  Σύλλογος Δρακότρυπας "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" από τον Πρόεδρο του κ. Γιάν. Γλυνό

-  "Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσάνων" από την κ. Σοφ. Κωστούλα – Βλόντου

-  "Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών-Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων" από τον Πρόεδρό της κ. Βάϊο Φασούλα

-  Σύλλογος Οξυάς από τον Πρόεδρό του κ. Δ. Βαϊράμη

-  Μορφωτικός Σύλλογος Σωτήρας Τρικάλων

-  Σύλλογος "ΤΡΙΚΚΗ"

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με Πασχαλινά τραγούδια από ηλικιωμένους Μαυρομματιανούς και έκλεισε με τα χορευτικά τμήματα του Μαυρομματίου, του Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας Τρικάλων και του Συλλόγου "Η ΤΡΙΚΚΗ".


Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πασχαλινό μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού
                                                     

Αγαπητές Θεσσαλές, αγαπητοί Θεσσαλοί,

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και συμβολίζει διαχρονικά την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, αισιοδοξίας, δικαιοσύνης, αγάπης, θυσίας και αλληλεγγύης.

Μας γεμίζει με υπομονή, προσδοκία και ελπίδα, για την υπέρβαση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία σε μια τραγική συγκυρία.
Τα Πάθη και η Ανάσταση, η δοκιμασία και ο θρίαμβος, δεν έπαψαν να αποτελούν τον οδηγό του έθνους μας σε δύσκολες και σκληρές εποχές.
Ας είναι το φετινό Πάσχα, έκφραση δύναμης για προσωπική υπέρβαση και ισχυρή θέληση για να στραφούμε στην ελληνική ψυχή και να βρούμε συνεργαζόμενοι λύσεις για όλους εκείνους που καθημερινά «σταυρώνονται» από την κοινωνική και οικονομική κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια, την αρρώστια και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα.

        Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
                ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Συμπόσιο της Πανθεσσαλικής Στέγης με θέμα "Ο Ρόλος του Απόδημου Ελληνισμού στη Διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας"


Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη"


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ"


Αθήνα,  2 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δεδομένες τις γενικότερες τάσεις πολιτιστικού ισοπεδωτισμού, ένα από τα πιο σημαντικά σχετικά ζητήματα αλλά και πρόκληση συγχρόνως σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η διατήρηση των εθνικών γλωσσών.
Με αυτές τις σκέψεις, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις 8μμ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα (Ακαδημίας 3) συμπόσιο με θέμα “Ο Ρόλος του Απόδημου Ελληνισμού στη Διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας”. Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού - Δρ. Ιατρό, Αθάνασιο Αθανασόπουλο, Λογοτέχνη, Εκδότη Περιοδικού “Δευκαλίων ο Θεσσαλός”, Φ. Φιλίππου, Διδάκτωρα, Δ/ντρια 77ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και Ιωάννα Αναστασοπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Ακτινοχημείας-Βιοφασματοσκοπίας, ενώ τη συζητήση θα συντονίζει ο Επαμεινώνδας Λ. Στυλόπουλος, Δικηγόρος, Γ. Γραμματέας “Πανθεσσαλικής Στέγης”. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δρ Στέφανος Γ. Κούτρας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματίων Αττικής “Πανθεσσαλική Στέγη”.
Η σχεδιαζόμενη εκδήλωση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη του Ελληνισμού αλλά και την ενδυνάμωση του Θεσσαλικού πνεύματος. Επιπλέον, αναμένεται η παρουσία σημαντικών Θεσσαλών από το πολιτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό χώρο.

/**************************/ /***************)))))******/ /**************************/ /**************************/